Waterstraat 27 / 8131 TC Wijhe - Vragen en/of opmerkingen? info@limousin-oost.nl

Familie Hietberg

hietberg

WIE

Kees en Todien Hietberg van vleesveeboerderij Het Weulink

WAAR

Wijhe, gelegen in het prachtige IJssellandschap van Salland

PUUR NATUUR RUNDVLEES?

Kees houdt een prachtige kudde Limousin runderen op 13 hectare grasland, gelegen rondom de Vleesveeboerderij. De dieren lopen zoveel mogelijk buiten en kunnen in de wintermaanden gebruik maken van een ruime stalling, waar de koeien en kalveren en de fokstier samen gehouden worden. Kees en Todien hebben bewust voor het Limousin ras gekozen, zo vertelt Kees. “Vanwege de natuurlijke ras- en vleeseigenschappen, het rustige karakter en het fraaie uiterlijk met sprekende koppen, zijn ze erg plezierig om mee te werken!”.

Kees en Todien zijn Limousin Oost gestart. Onder dit label worden de hoge kwaliteitseisen nageleefd voor het creëren van een puur natuur rundvlees. “De dieren eten alleen oorspronkelijke gewassen, dat is uiteindelijk weer terug te vinden in een goed en eerlijk product” aldus Kees.

Bijzonder? Passie voor fokkerij, kwaliteit en duurzame veehouderij is een belangrijke drijfveer. Naast het vlees is er veel aandacht voor het fokken van moederdieren en fokstieren. Op basis van een goede stamboekveestapel speelt het bedrijf dan ook een belangrijke rol in de instandhouding van de unieke kenmerken van het Limousinras.

DUURZAAM VLEES MET 55 ZONNEPANELEN

Limousin-Oost produceert zoveel mogelijk duurzaam. Dat betekent onder andere dat zoveel mogelijk biologisch wordt gewerkt. Daarnaast is er veel ruimte en respect voor de Limousin Runderen. Niet alleen in de stal werken wij biologisch, ook in de winkel en koeling is aandacht voor duurzaam produceren. Daarom hebben wij geïnvesteerd in 55 zonnepanelen. Door middel van deze zonnepanelen kunnen wij ons energieverbruik (met name koeling en het vorstvrij houden van de waterleidingen) volledig duurzaam opwekken. Ook leveren wij nog een aantal KWh terug. kwaliteit