Waterstraat 27 / 8131 TC Wijhe - Vragen en/of opmerkingen? info@limousin-oost.nl

Puur natuur

DSC_0972

De verschillende onderdelen van de Limousin hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen, waardoor het nodig is om met Limousinvlees gevarieerd te werken.

In een snel veranderende wereld, met een steeds grotere afhankelijkheid van moderne technieken, is het fijn en belangrijk ook te blijven genieten van datgene wat de Moeder Natuur ons geeft. Het is dan ook belangrijk dichtbij de natuur te blijven staan en hiervan op een goede manier gebruik te maken. De authentieke Limousin runderen zijn een inspirerend voorbeeld van hoe dat kan. Limousin runderen hebben niet heel veel nodig en zijn sober en sterk. Daar spelen wij op de boerderij en met ons vlees graag op in. De basis voor natuurzuiver rundvlees is echt respect voor natuur en dier. Al onze dieren grazen daarom in de natuurlijke kudde. Ook groeien de kalfjes gedurende minimaal de eerste acht maanden op aan de zijde van hun moeder, waar zij hun natuurlijke weerstand kunnen opbouwen.

De dieren blijven gedurende het jaar zo lang mogelijk buiten en worden alleen maar (bij)gevoerd met gras, klavers en kruiden van eigen land of waar nodig uit de eigen streek. Hierdoor komen er geen onnatuurlijke stoffen in het vlees, waardoor de natuurlijke smaak van het vlees ook echt blijft behouden. De dieren vinden dit ook heerlijk.

Puur natuur rundvlees? Voeding van vee is in sterke mate bepalend voor de smaak van het vlees. De smaak van vlees is daarmee dan ook sterk bodemgerelateerd. Omdat elke streek rijk is aan zijn eigen oorspronkelijke gewassen en kruiden, is de smaak van het Limousin-Oost-vlees gegarandeerd puur natuur en uniek. Op basis van deze natuurlijke voeding maar ook vanwege de bijzondere vleeseigenschappen van de Limousin leveren de boeren van Limousin-Oost puur natuur rundvlees dat zich kenmerkt door: fijnvezelig en overwegend mager vlees met veel smaak en een fijne dooradering van natuurlijk en gelijkmatig verdeeld vet. Het vlees dat geleverd wordt is daarbij gegarandeerd antibioticavrij.